Pengenalan : Koleksi Nasyid Indie Vol. 2

Koleksi Nasyid Indie kini kembali semula dengan kehadiran Vol. 2 - Nasyeed Semesta Bertahmid ! Album susulan dari kejayaan album Nasyeed Underground ini bakal diterbitkan akhir Disember 2010. Sebanyak 12 buah lagu pelbagai genre akan dimuatkan di dalam sebuah album yang pastinya menjanjikan kelainan buat para peminat industri nasyid. Nantikan kemunculannya dengan wajah-wajah penasyid indie yang baru, pastinya terbitan Neurotic Studio.

Rxeme : Di Pangkuan Cinta-Mu

Assalamu'alaikum


Rxeme (sebutannya Azim), seorang pendatang baru seni nasyid indie, sebelum ini Rxeme selesa bergerak bersama kumpulannya sendiri iaitu The 7th Choice, namun dengan niat untuk menggilap lagi bakat yang terdapat dalam dirinya Rxeme telah diserap masuk kedalam album Nasyeed Semesta Bertahmid ini dan membuat penampilan secara solo.

Rxeme membawakan lagu ciptaan sepenuhnya Abd Halim Ahmad yang bertajuk Di Pangkuan CintaMu. Lagu ini berkisar tentang hamba yang merasakan ketenteraman bila hati disemai dengan cinta Allah S.W.T.

Rakamannya telah berjaya disempurnakan pada 15 Julai 2010 yang lepas dalam tempoh kira-kira 2 jam sahaja.

Pastikan anda tidak terlepas memiliki album Koleksi Nasyid Indie Vol. 2 - Nasyeed Semesta Bertahmid ini, dan dengarkan sendiri kemantapan vokal Rxeme !

1 Response to "Rxeme : Di Pangkuan Cinta-Mu"

Che An Dusuki said...

Manthop, Rxeme :D

Post a Comment

 
powered by Blogger